Оригинална идеја на “Pacific Enviroment Architect Ltd”, детскиот сон го претворија во реалност. Ресторантот “Yellow Treehouse Restaurant” се наоѓа во северниот дел на Auckland, New Zeland. Лоциран на 40 метарско дрво тој претставува вистинска сензација. Конструиран е за сите вистински љубители на природата и природните убавини. Целокупната конструкција е многу едноставна, но резултатите се запрепастувачко добри. Ресторанот има форма на кокосов орев. Оградата е напревена од дрвото (Sequoia Sempervirens), Redwood, вид на северно-американско дрво. Престојот во овој ресторан претставува вистинско задоволство, како да сте во некоја бајка, едноставно ви го одзема здивот.

Уживајте!!

w583h583_152372-yellow-treehouse-restaurant

treehouserestaurantwalkway

redwood1

treehoues high res-8

images

10405551_300201336807344_4829324979172674592_n


purple-images-Yellow_Treehouse_Restaurant_Auckland_New_Zealand_Pacific_Environments_Architects_13

10257168_296436240517187_8427709241823489937_o
Treehouse-in-New-Zealand-Yellow-treehouse-by-pacific-environment-architects-016

yellow-treehouse-4.1

Yellow_Treehouse_Restaurant_Auckland_New_Zealand_Pacific_Environments_Architects_1

10294386_296427593851385_5199719417780480697_n

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЗошто Николас Спаркс?
Следна објаваНеделен Хороскоп 08 – 14 Јуни
Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ