Колку пати ви се случило да ставите парфем и веќе после еден час  да не го чувствувате?! Мислевте дека можеби се работи за погрешен избор на парфем? Можеби, но претходно пред да го “обвините” вашиот нов парфем размислите дали го нанесувате на вистинскиот начин. Следните совети ќе ви помогнат да ја подобрите постојаноста на вашиот парфем и при тоа да мирисате прекрасно во текот на целиот ден.

-Доколку сакате вашиот парфем да трае подолго, не го чувајте во купатило или во други влажни и толпи простории.

-За подолго трајност на парфемот потребно е пред да го нанесете на истото место да ставите малку вазелин.

-Може да нанесете лосион, но без мирис при нанесување на парфемот,(мрсната кожа подолго го задржува мирисот). Затоа ако имате сува кожа , најпрвин нанесете крема или лосион па потоа парфем.

-Парфемот се нанесува веднаш после туширањето.

-Откако ќе го нанесете на внатрешните страни на зглобовите,немојте во никој случај да го трљате(ако го направите тоа “горните ноти” на парфемот набрзо ќе исчезнат, а со тоа и самиот парфем нема да ви треа долго време.

-Нанесувајте го парфемот на точките на пулсот, внатрешната страна на зглобовите и лактите и вратот. Така вашиот парфем ке трае долго.

-Доколку парфемот е  на база на алкохол, а сакаме да го нанесеме и на нашата коса, најдобро е тоа да испрскаме четката па потоа да ја исчешламе нашата  коса.

-При испробување на нов парфем, најдобро е да почекате убаво да се исуши, за да може да ја почувствувате вистинската негова нота.

arabian_islamic_perfume bo00184_medium_ fragrance_for_women_content

A young woman applying perfume

perfume

2160811-0332-rec

perfume--z 05-totalbeauty-logo-best-perfume-for-women

114999500

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЖелба на секоја девојка | Сандалите на Brian Atwood санда
Следна објаваОркестар од само еден музичар
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ