Кога сме кај старата архитектура, мора да следиме неколку златни правила, од кои основното е: „Дозволена е мала промена, единствено кога е во прашање блага реставрација“.

05

Иако архитектите се трудиме да ги гледаме како инжињери, тие не можат да ја сокријат својата уметничка природа која ги присилува да прекршат барем неколку правила.

Пример за храбар „прекршок“?

Зградата на Министерството по агрикултура во Казан, главниот град на Татарстан во Руската Федерација, е масивна и преубава зграда која привлекува внимание со огромното дрво од ковано железо на огромниот прозорец на страната од влезот на зградата.

02

03

01

Храбриот потег на архитектите за поставување на вакво дрво на старата зграда не само што помина без негодувања, туку и се здоби со поттик и воодушевување, а политичарите ја добија сенката која долго време ја бараа.

04

Одлична идеја, зарем не?

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСреќен е тој што умее да сака – Херман Хесе
Следна објаваДевет совршено луксузни модели на чевли
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ