Извонредни пејсажи, магична природа, спој меѓу фотографијата и дигиталната уметност се дел од фотографиите на Holly Spring каде што главната улога ја има нејзината ќеркичка Violet. Violet е 4 годишно девојче на кое му недостасува левата рака, но таа во ништо друго не се разликува од другите девојчиња; има свои желби, мечти и потреба од безгрижно детство. Серијата фотографии заслужено е добитник на многу награди и пренесува позитивна порака, го пренесува неограничениот потенцијал на Violet.

„За нас двете, фотографирањето беше забава, начин да се поврземе и да уживаме на локациите каде што имаме поминато убави моменти заедно.“

27

26

25

24

22

21

Што е совршенство? Единствено она што може да се види низ мајчините очи може да се нарече совршенство!

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМали и убави бањи
Следна објаваУбавината на храната
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ