Ова е уште една фото – приказна која започнува во 2013 година кога Nancy Borowick се соочува со суровата вистина; на нејзините родители им бил дијагностициран рак во напредна фаза. Како фотограф и ќерка која дознала дека секој момент може да ги загуби свите родители, таа решава да „зароби“ моменти од секојдневниот живот на нејзините родители со помош на фотографии. Преку црно – белите фотографии, освен болката таа ја претставува и љубота, взаемната поддршка и храброста на Laurel и Howie.

Со фотографирањето на моите родители како да ја архивирав нивната приказна, сеќавајќи се на добри и лоши моменти. Проектот стана наша семејна историја. Целата со овие фотографии ми е да раскажам една приказна, моќна и искрена…“

За жал битката со оваа болест е тешка, татко веќе ја загубил битката, но Borowick останува да се бори во битката за нејзината мајка.

Потсетете се и на фото – приказната која го потресе светот.

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПоинаква автобуска станица
Следна објаваНова корица на „Чарли и Фабриката за чоколади“
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ