„Нашите зборови може да имаат огромно влијание. Зарем не е време да ѝ кажеме дека и таа е прилично брилијантна? Охрабрете ја нејзината љубов кон науката и технологијата, инспирирајте ја да го промени светот.“
– Reshma Saujani, основач на Girls Who Code

Областа на науката, технологијата, инженерството и математиката станува се’ помалку евидентна во изборот на девојките во однос на нивните машки колеги. Покрај моторната сила на оваа фондација, истата има за цел да поттикне развој на можностите на 21виот век, особено од областа на компјутерските науки за инспирација на девојките ширум светот. Оваа реклама е производ на Verizon and Makers со наслов „Инспирирајте го нејзиниот ум“ која следи една девојка од нејзината најрана возраст до средно образование – ова девојче расте со добронамнерните совети на родителите додека бесшумно ја потиснува својата љубов кон науката и суптилно го трпи родовиот притисок без да забележи дека е омаловажена и дека истото може да ја доведе до страшни последици.

1

2

3

4

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМашки тренд | Ленено одело
Следна објаваВтората генерација на Mitsuoka Galue
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ