Нордиската фолклорна музика е традиционална за земјите на северна Европа, посебно скандинавските убавици. Во нордискиот фолклор спаѓаат и Исланд како и Естонија.

Скандинавскиот фолклор е богат со мистични верувања, богови, божици и митолошки суштества. Скандинавската митологија е добро развиена и уметниците се уште наоѓаат инспирација во нејзината мистика. Елементите често се забележуваат во модернистички слики, музика, но и модната индустрија.

2

4

5

6

Фолклорната нордиска музика испеана на скандинавските јазици нуди тивки тонови кои ќе Ве одведат во една прекрасна бајка напишана со мелозвучни и пријатни зборови. Уживајте во композициите кои ги одбравме само за Вас.

https://www.youtube.com/watch?v=pf8Drp9JntM

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАкустични изведби на Zaz
Следна објаваРитуали за убавина од жените низ светот
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ