Убавецот на Ferrari, GTO автомобилот од серијата 1963, воведе револуција во спортските автомобили во ’60-тите. Во  ’62/’63 беа произведени 36 автомобили. Следната година во втората серија се прозведоа слични автомоблили, но со различен надворешен изглед.

Во 2004, Sports Car International го смести овој тркачки автомобил на осмото место од листата “Топ Спортски Автомобили на ’60”, додека Motor Trend Classic му го додели првото место за најдобриот автомобил од Ferrari некогаш направен.

1

2

3

Миленикот на Ferrari и постојано воодушевува. Минатата година непознат купувач си го дозволи овој автомобил од колекционерот Paul Pappalardo за “скромни” 52 милиони американски долари. Ferrari GTO 1963 стана најскапиот продаден автомобил досега.

4
5

 

 

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНовогодишен дар за среќа во пар
Следна објаваWorld Evergreen Music | Безвременскиот Џорлев
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ