Велигден се ближи и веќе треба да се започне со подготовките во домот.

5

За следниот украс потребни ќе Ви се:

-лепило

технички молив

две чечкалици

дрвени боици

малечко пиле

половина од пластично јајце

1

Прво, со технички молив се цртаат контурите на бродот, а потоа со траен црн маркер се поминуваат истите.

2

 Потоа, се прават веслата, кои се две чечкалици на кои се залепени лопатки направени од хартија.

3

Потоа може да се избои дел, или целата половина од лушпата на јајцето, секако по Ваша желба :)

Залепете и мал потпирач, за да стои право бродот.

4

 И на крај, можете да направите малечко морнарско капче за пилето. Го ставате во бродот и имате креативен украс за овој Велигден. Најзабавно е тоа што ова можете да го правите и со Вашите деца.

 

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваThere’s a chance – новата песна на Eye Cue
Следна објаваНајубавите пекари во светот
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ