Ќе се согласите дека преработката на одредени песни всушност е повторно создавање, како повторно раѓање на нешто вредно. Повеќето преработки се на ниво на оригиналот па дури и подобри од тоа.

Билјана Ивановска е девојка со специфичен глас која со своите ковери го докажува тоа. Dernière Danse од Indila е нејзиниот трет ковер. Емотивно, оригинално… едноставно прекрасно. Нејзината изведба е придружена со прекрасно видео за кое сме сигурни дека ќе Ви се допадне.

Видеото е снимено во Irish Pub Guinness, Кочани. А за комплетната реализација главен виновник е Jordan Manov Audio & Video.

Погледнете ги претходните ковери на Билјана:

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСаем на книга 2014
Следна објаваПрви средби на бебиња со куче
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР