video

Слепиот уметник Џон Брамблит

Џон Брамблит почна да го губи видот кога имал само 11 години, но тој продолжи да се бори и да создава дела кои никогаш...

Снегот како платно | Simon Beck

Уметникот Simon Beck навистина многу го сака ладното време! Тој минува цел ден врз замрзнатите езера во Франција, креирајќи ги овие спектакуларни дела врз...

Архитектонска градба која наликува на инсталација | Atelier Notify

Во срцето на модна област во Париз со уникатен дизајн во 2012 година треба да биде реализиран проектот за Atelier Notify. Архитектонска градба има елагантна...

Новите фризури на Барби

Барби, позната по својата долга руса коса, беше предизвик за познатиот стилист, "диктатор" на трендовите за фризура во Италија и пошироко, Salvo Filetti. Во...

Уметност и архитектура во метро

За да не биде само здодевeн транспорт метро станиците низ светските метрополи дополнително вложиле во својот дизајн и архитектура создавајќи подземни палати, музеи и...

Необичен и оргинален дизајн | Michel Haillard

Michel Haillard e француски мултиталентиран уметник (слика, изработува мебел, скулптури и накит) кој во секое дело сака добие некоја форма на скулптура. Неговите уникатни изработки...

Од невидливо во видливо

Веќе втора година, група уметници кои се занимаваат со улична уметност - "Mentalgassi" во соработка со Amnesty International се обидуваат преку еден интересен проект,...

Сочувана историја – Luang Prabang (Лаос)

Luang Prabang е можеби еден од најубавите гратчиња на светот, а од 1995 година е додаден на листата на UNESKO, како дел од Светските...

Подводни фотографии

За да се направи подводна фотографија е потребно специјализирана опрема, знаење, прецизен фокус и посебна осветленост. Фотографите велат дека најтешко е да се добијат посакуваните...

Најслатките заспани бебиња

Следната галерија,прекрасни, уметнички фотографии од американскиот фотограф Tracy Raver, со сигурност нема да ве остават рамнодушни. Специјалност на Tracy е да фотографира бебиња кои имаат...

Светилка и мини градина ?!?! | Kristýna Pojerová

Greenhouse светилките се дизајн на чешката дизајнерка Kristýna Pojerová. Тие се направени од т.н. паметно стакло , со внатрешен олук за одгледување мали билки...

Искуство пренесено на платно | Ray Caesar

Ray Caesar е роден во 1958 година Лондон, но уште како дете со семејството се сели во Торонто каде живее и денес. Неколку години фотографирал...