Александар Тодороски | Портрети насликани со молив

Уште како мали го бараме моделот каде што можеме практично да се идентификуваме и да го разгледуваме овој свет. Прелистувајќи страници на филозофи, уметници, духовни...

Креативни градници

Интересни градници инспирирани од цртани, видео игри и слично, рачно цртани од SceeneShoes. Одберете го својот фаворит.

Фото на денот | Невреме

Прекрасна фотографија која го прикажува невремето како пречките во животот, а насмевките на нивните лица - љубовта која може да победи се. Фотографот Адриан Сомелинг...

Литературен накит | Jeremy May

Како голем обожавател на книгите, обичниот човек поминува часови во уживање во читањето, но тоа правило не важи за уметникот Џереми Меј - откако...

Кревет со аквариум

Кревет опкружен со голем аквариум од 650 литри вода, дизајниран за Furnitureland South од Wayde King и Brett Raymer од Acrylic Tank Manufacturing. Вистинско...

Маса-лулашка

Маса-лулашка, дизајн на Christopher Duffy, изработена од челик и орев со осум висечки столчиња. Внесете забава за време на деловните состаноци или семејните ручеци.

Маринко Наумов | Пишувањето како имагинација во сивилото

На наше особено изненадување, не само што читањето прерасна во навика и тренд, исто така, Македонија бележи активно инволвирање во светот на литературата од...

Летечки куќи

Станбени куќи и згради во лет е проект на францускиот фотограф Laurent Chehere кој фотографира вистински куќи потоа ги прикажува на небото со што...

Кромијански приказни – Маринко Наумов

Авторот на „ Кромијански приказни“ – Маринко Наумов е поранешен ученик во СОУ „ Љупчо Сантов“ – Кочани. Тој беше ученик во четврта година...
video

Моќта на зборовите

Краток филм кој ја илустрира моќта на зборовите кои радикално можат да ја променат пораката која сакате да ја испратите. Зборовите можат да Ви го...

Фото на денот | Престанете да се карате

Поради проблеми во бракот, разводот на родителите и нивните кавги, децата се изложени на психички стресови. Фотографијата е дело на Адриан Сомелинг кој инспирацијата...
video

Зборувај и Купи!

Yoox.com претстави нов револуцинерен начин за онлајн шопинг наречен "Зборувај и Купи" (Speak & Shop) каде што пребарувањето се врши со гласовни команди. Потребно...