Направи сам | Предмети од штипки

Дрвените штипки, освен за сушење на нашите алишта, може да имаат и креативна употреба. Ви прикажуваме неколку идеи. *Проект 1* Потребни ви се: - празна конзерва -дрвени штипки -...
video

Направи сам | Венецијанска маска

Венецијанските маски се симбол за гламур, традиција и мистерија. За да направите маска потребни ви се најпрво картон и украсна хартија, а понатаму можете...
video

Направи сам | Уникатна чинија од грамофонска плоча

Сигурно имате низ дома некоја музичка плоча која што со години фаќа прашина, па еве еден начин како од неа да направите чинија. Потребни...

Направи сам | 4 шноли

Едноставен проект, за кој е потребно само мало внимание и никаква вештина. Според вашиот стил или пригода одберете која од овие 4 варијанти да...

Направи сам | Од старите свеќи до нови

Наместо да ги фрлате остатоците од свеќите кои согореле, еве решение како од истите да направите нова свеќа.  Напомена, користете стаклени чашки.  1. Ставете ги...
video

Направи сам | Подвижна коцка

Иако примерот на видеото е со дрвени коцки, можете да користите било каков материјал: хартија,  картон, дрво или пластика. Следете ги инструкциите и ќе...

Направи сам | Срцевиден свеќник

По повод ре-употреба на малечките теглички, кои доаѓаат во различни големини, Ви нудиме една идеја која ќе го направи нивото на светлина во Вашата...

Направи сам | Графити од мов

Еве еден многу уникатен начин како да направите одлични графити на празните ѕидови. Искористете ја оваа идеја за да создадете прекрасна декоративна улична реклама...
video

Направи сам | Од обична маица до секси фустан

Се што ви е потребно е:  Стара,  најобична маица по кратки ракави, ножици, игла, конец и малку сободно време.

Направи сам | Дрвена кутија за накит

На секоја девојка и е потребен малку bling ефект во стилот, независно дали станува збор за вистински фанатик по накит или приврзаник на минимализмот,...
video

Направи сам | 3D оригами цветови

Видеото ќе ве научи како за 9 минути да направите 3D цветови од хартија, а истите можете да ги искористите за декорација во домот,...

Направи сам | Прстени од копчиња

Да претпоставиме дека дури и да не сме свесни за тоа, во домот секој еден од нас поседува значителна резерва на копчиња - која...