Едноставен проект, за кој е потребно само мало внимание и никаква вештина. Според вашиот стил или пригода одберете која од овие 4 варијанти да ја направите.

Потребни ви се:
– пластична шнола за коса како чешел
– конци/тенка волница во бои по избор (слика 1)
– ножици (слика 1, 2, 3)
– парчиња материјал по избор (слика 3)
– нитни по избор (слика 4)
– лепак (слика 4)

Меѓу првите два запци од шнолата врзете го конецот/волницата/парчето материјал и почнете да го намотувате околу горната лента на чешелот. Кога ќе завршите со саканата боја, заврзете и врзете нова, притоа покривајќи го јазолот со нов слој намотан конец/волница.

Доколку работите со парчиња материјал врзете ги сите одеднаш меѓу првите два запци од шнолата, како на фотографијата подолу. На крај направете јазол и сецнете ги остатоците.

Нитните само залепете ги на шнолата, почекајте да се исуши и е подготвена за носење.

Доколку имате други варијанти како да се разубави една обична пластична шнола, пратете ни ги, со задоволство ќе ги објавиме. Бидете креативни!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваТри минути љубов
Следна објаваDressed to Kill | Рекламна кампања на Wallis
Вљубеник во уметноста и дизајнот, пружа несекојдневна и ретка презентација на истите. Носител на особена артистичка визија поткрепена со последните модни случувања, својата визуелна меморија успешно ја инкорпорира во светот на заборавените уметнички вредности. Подржувач и промотор на хуманоста, вешто ја унапредува како креативната, така и хуманата страна на животот.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР