Бонтон за вечера

Интересен проект на австралиското дуо, фотографот Scott Newett и арт директорот Sonia Rentsch наречен "Бонтон за вечера". Му дадоа живот на кујнскиот прибор, претворајќи...
video

Цртање со светлина

Интересно видео за уметноста на цртањето со помош на светлина, во изведба на Jinpei Washiro од Јапонија. Во овој случај добрата идеја може буквално...

Никол Кидман ќе ја игра Грејс Кели

Никол Кидман  во моментов  преговора околу снимање на филмот „ Grace of Monaco“, филм кој го раскажува животот на Грејс Кели - една од...

Волшебен мебел | Laskowscy Design

Наградуваниот полски уметник и дизајнер Remigiusz Laskowski е човекот зад истоимениот дизајн-бренд, каде секој од неговите изработени парчиња се уникатни и магични решенија кои...
video

Bias of Thouths | Оптичка илузија

Брилијантен дизајн на полица за книги, како креација на Clarke Hopkins Clarke Architects која се базира на илузија позната како Impossible Fork, односно Blivet....
video

„Gangnam style“ во оркестрална изведба

„Gangnam“ стилот, во изведба на Јужнокорејскиот рапер PSY изминативе два месеца стана најпопуларното виртуелно видео ширум светот. Овој пат „ Gangnam“ заразата доаѓа од...

На крајот сите сфаќаме

Човек стар 70 години кој целиот живот се занимавал со овчарство, добил пензија од државата како подарок, доволна за да преживува. Една новинарка на доделувањето...
video

Пародија од интрото на „Pixar“

„Pixar“ e американското филмско студио за анимација кое стои зад филмовите „Toy story“, „Finding Nemo“,  „A bugs life“ и многу други.  Популарното инторо на...
video

Нова 3D авантура | Croods

Во продукција на „ Dreamworks Animation" дејствијата ќе се случуваат во фиктивна праисториска ера. Поместувањето на континентот, ќе предизвика промени во светот, па тој...

Саша Барон Коен наскоро со нов лик

Познат како Али Џи, Борат, Бруно и Диктаторот, контроверзниот комичар Саша Барон Коен подготвува нов филм заснован на приказната за милиониерот кој понуди пари...
video

Кога храната ќе стане инструмент

Ова е една од неколкуте „вкусни“ рекламни анимации  во режија на  Breno Pineschi  и Rafael Casas. Се работи за реклама наменета за „Do Bem“...
video

Нацртајте реалистично око

Кратко видео кое ќе ви помогне да нацртате реалистично око. Следете го видеото внимателно и обидете се да цртате чекор по чекор , се...