Екстензии на книгата | S. Fischer

Еден од многуте постери со потпис на Гинтер Рембов создадени во Франкфурт во доцните 70ти години на минатиот век, егзистираат како еден од најдобрите...

Норма и добрите нешта | Пауло Коелјо

Во Мадрид живее Норма, многу посебна бразилска дама. Шпанците ја нарекуваат ,,супер кул бабичка". Има над шеесет години и работи на повеќе различни места истовремено,...
video

Тhe lone ranger

John Reid под маска ќе се бори против неправдите на дивиот запад, а Tonto (Johnny Depp) ќе биде негов помошник -  домородец. Ова е новата филмска...
video

Hotel Transylvania | Хотелот на Дракула

 Hotel Transylvania раскажува анимирана приказна за хотел со пет ѕвездички, чиј што сопственик е Дракула.  Тој ги повикува најславните чудовишта за да го прослават...

No Globes | Трагедија на климатски промени

Снежна топка во ограничено квази-издание со наслов „No Globes“  која е дизајнирана од британското студио Дороти во знак на протест против изградба на неколку јаглени...
video

Телефонски говорници како аквариуми

Телефонски говорници трансформирани во аквариуми со златни рипки низ неколку градови во Јапонија беа дел од проект на студентите од Kyoto Универзитетот за Арт и...
video

Стивен Џонсон | Од каде доаѓаат добрите идеи?

Еден од најиновативните и популарни мислители го поставува импративот на „Од каде доаѓаат добрите идеи?“ - Стивен Џонсон, преку својот бестселер со наслов „Се...

Да се биде единец…

Да се биде единец... значи можност целиот живот да останете дете, во онаа мера до колку што звучи заштитнички и сипматично. Да се биде единец......

Foo Fighters на пауза!

На  големо разочарување за фановите на „Foo Fighters“, Дејв Грол потврдува дека бендот можеби нема да настапи долго време, додавајќи  дека за жал не...
video

Металика: Почнуваме со снимање на нов албум

Гитаристот на Металика Кирк Хамет потврди дека наскоро ќе започне работата околу новиот албум. „Во моментов работиме на 3D филм, кој се снима во Канада...

Џиновски монопол | Чикаго

Студио BORED ги трансформира улиците низ Чикаго во облик на џиновски монопол, оживувајќи ја безвременската игра на сите времиња во едно турбо секојдневие. Инкорпорирањето...

Се што поседувам | Шана Квист

Серија фотографии кои бездруго ја докажуваат едноличноста на сопственоста и навиката да таложиме нешта низ животот. „Се што поседувам“ со потпис на шведскиот фотограф...