Италијански шарм во домот

Италија, со својата богата култура и традиција е вечна инспирација за секое поле на естетиката, а особено за архитектурата, дизајнот и ентериерот, каде со...

Истакнат ѕид | Paul Coudamy

Креација на персонален простор во ентериерот на приватен стан може да означува многу работи, во зависност од потребите и желбите на сопственикот. Ова е...

Од стари велосипеди до мини ремек дела за домот

За сите креативци што трагаат по неконвенционални начини за просторно уредување, како и пасионираните љубители на велосипедите, кои сакаат својата љубов кон нив да...
video

Уред кој го подготвува вашиот појадок

Иновативен уред кој ќе го подготви вашиот сендвич. Наместете ги саканите состојки во различните прегради, почекајте 5 мин да се испечат, тргнете ги преградите...
video

Fish N’ Flush | Тоалет-аквариум

Иновативен аквариум дизајниран од калифорниската компанија AquaOne кој ќе го замени обичниот резервоар за вода на вашиот тоалет. Fish ‘n Flush тоалет аквариумот има...

Дрво во домот

Прекрасна и невообичаена идеја за уредување на домот на Hironaka Ogawa & Associates, имплементирана во дом во Kagawa во Јапонија. Во дизајнот на ентериерот...

Идеи за домот | Уникатни подни прекривки

Со разноликиот дизајн, материјал и форма, теписите, килимите и теписоните се многу повеќе од предмети за прекривање на подот, денес се издвојуваат како начин...

2 во 1 | Mаса и даска за сушење алишта

Tргнувајќи од потребите за нормално функционирање во мал простор, дизајнерите денес се соочени со предизвикот на креирање на корисни предмети со повеќе намени. Таков...

Релаксација на сетилата | Надворешно џакузи

Секој би посакал да поседува џакузи. Да се има џакузи во домот е навистина добро, но да се има надворешно џакузи е уште подобро....

25 Колоритни дневни соби

Колоритноста несомнено влијае позитивно на расположението, затоа секогаш е добро во домот да декорирате во боја. Ако спалната соба треба да биде опуштена и...

Елегантен екстериер | Балкони од ковано железо

Ковано железно, без разлика дали се употребува како ограда на влезна порта или пак на балкон, совршено го украсува екстериерот на градбата и додава...

Идеи за домот | Катче крај прозорецот

Секое човечко суштество тежнее кон одморање и релаксација од секојдневните обврски и тоа каде подобро ако не во удобноста на својот дом? Омилениот простор...

Светлечки подметачи за пијачки

Познатиот призводител на електронски уреди, Philips скоро ги промовираше овиe несекојдневни подметачи за пијачки кои за време на празниците ќе ја украсат секоја домашна...

Снежна бајка | Сребрено-бели декорации

Ако ја сакате бајковитоста на снегот и зимската атмосфера воопшто, бидете оригинални и креирајте снежна бајка во домот преку празнично декорирање во бела и...

15 Алтернативи за елки

Иако класичните елки имаат посебна магија и начин на елегантно декорирање на просторот, постојат и поинакви начини на одбележување на новата година во домот,...

25 идеи за изложување на фотографии во домот

Фотографиите се вечни потсетници на убавите моменти и најважните личности од нашите животи, а најубавите спомени вредат да бидат изложени во домот. Наместо класичното...