За прв пат во историјата, фестивалот на св. Патрик креира тема која ќе трае три последователни години и тоа Минато, Сегашност и Иднина за време на 2014, 2015 и 2016.

Оваа година, темата за парадата беше од Минатото со име “Let’s Make History”, следната 2015 ќе ја истражува Сегашноста а во 2016 ќе ја истражува Иднината, која го поставува прашањето “Како ќе биде за следните 100 години?”.

Оваа година парадата се одржа на 17.03.2014 со придружба на музика од интернационални и Ирски бендови.

Следува дел од атмосферата…

patricks-day-image

fl-delray-parade-CLO16w

st-patrick-parade-new-york

st-patricks-day-parade17

 

1920094_617716441633410_1998718412_n

LaurenMiller3_t607

st-patricks-day-1

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваИгра со ѓаволот – Шерилин Кенион
Следна објаваПоетиката на Берлин
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР