Hama House е познат илустратор од Токио, кој кога не создава комерцијални илустрации за списанија и книги прави брзи цртежи на секојдневните активности. Додека го пие своето кафе, чека на станица или едноставно ќе здогледа нешто интересно тој го црта со неверојатна брзина и прави фотографија од вистинската сцена и неговиот цртеж, каде се става акцент на неговиот цртеж. Прекрасно.

61

60

58

57

56

55

54

53

52

51

50

49

48

47

46

45

44

43

42

41

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПисма | Quentin Scribbler
Следна објаваВистинските жени не се совршени
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР