Уште од деца, читателите кои знаеле да живеат во паралелниот свет на книжевноста уживале во рop-up книгите кои не само што служеле како фасцинација, туку и како инкарнација на еден нов, скриен универзум. Но, ќе се согласиме дека овој тип на генијален инжинеринг со хартија не е наменет само за деца – лансирани во повеќе сериозни домени, рop-up книгите е најприсутни во архитектурата.

Пример за оваа контатација е Bowdoin College од Brunswick, САД, универзитет кој поседува преку 1800 модели кои последно беа изложени пролетта 2011 година. Забавната презентација на историјата поврзана со рop-up книгите е достапна во видеото погоре.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДизајнирани прегратки на светскиот ден на гушкањето
Следна објаваФото на денот | Невообичаен превоз
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР