Индиската култура постои многу одамна. Најстарите индиски слики датираат од 5500 п.н.е. Се смета дека првите современи индиски слики биле правени за британски купувачи во 19 век. Ние Ви претставуваме само неколку индиски слики, за кои мора да признаеме дека се прекрасни.

2

3

4

5

6

7

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВелосипедист во Њујорк | Tim Sklyarov
Следна објава„Солунски патрдии“ во Драмскиот театар
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР