Во јуни 1937 година, Пабло Пикасо создава едно од неговите познати дела „Герника“, слика на која се претставени настаните од 27 април 1937 година кога Германија поддржана од Франциско Франко ја бомбардира Герника. За Германија ова било прилика да се испроба најновата воена опрема, но за жителите на Герника тоа било вистински кошмар. После бомбардирањето, Пикасо добил овластување да го претстави тој настан за истиот да биде изложен во Париз истата година. Благодарение на Lena Gieseke, Ви нудиме 3D патување низ делото на Пикасо. Уживајте.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМачка меѓу полиците | Perfect Cat House
Следна објаваФото на денот | Скијање без снег
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР