Photoshop станува најефтиното и најкористеното средство за разубавување, особено за жените. Anna Hill од љубопитност и желба да докаже дека не е се’ така како што ни прикажуваат на рекламите и насловните страници на популарните магазини, создава фотографии каде што таа го обликува своето тело со помош на Photoshop, давајќи интересни забелешки за секоја фотографија.

„Мислев дека ќе биде забавно да докажам колку се манипулира со рекламите за убавина, да им докажам на младите девојки дека се стремат кон нешто што не постои, а тоа е совршенството.“

21

22

23

24

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Алпски ангел
Следна објаваДа избереме песна за Даниел Кајмакоски
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР