Зад секој успешен маж стои успешна жена. Иако статусот на жените во целиот свет е подобрен во последните неколку децении, сепак сеуште жените некаде се сметаат како граѓани од втор ред во однос на мажите. Заработуваат помалку, имаат потешкотии во однос на пристапноста на образованието, здравствената заштита и многупати се жртви на семејно насилство. Извинете, зар жената не е способна да стои рамо до рамо со мажот?

За нагласување на глобалната родова нееднаквост, ОН се фокусираа токму на жените и создава моќна рекламна кампања. Во кампањата се искористени податоци собрани од Google. Најпопуларните Google пребарувања се доказ за вградените сексистички ставови кои постојат и денес.

За крај порака до сите мажи кои не ги гледаат жените како рамноправни со себе: таа што Ве родила, најпрвин е жена, а потоа е Ваша мајка. Жените заслужуваат почит и еднакви можности.

31

32

33

34

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПриказната за Црвенкапа раскажана од волкот
Следна објаваРазигран стан со поп декор
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР