Жени кои зрачат со сензуалност, грациозност и мистична убавина, насликани од страна на Mandy Tsung, уметник од Ванкувер. Mandy користи различни техники за да создаде моќни и емотивни портрети на жени со големи очи, полни усни и со јазик на телото кој говори дека станува збор за смели девојки.

„Уште како мало девојче, опкружена со литература, списанија и стрипови во кои се опишуваа волшебни жени, јас добив желба да го заменам тоа со мојот поглед на она што значи да се биде жена.“

11

12

13

14

15

16

17

19

20

21

22

23

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДизни универзитет
Следна објаваУметност од вселената | Мартин Стојановски
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР