„Ве молам нацртајте ми ѕид“ е креативна серија фотографии на францускиот фотограф Julien Coquentin. Станува збор за комбинација на уличната уметност и фотографијата како два различни начини на изразување. Како посредници се јавувааат луѓето и приказната станува целосна; со интеракција на луѓето графитите за момент, барем на фотографија изгледаат како вистински објекти од реалниот живот.

„Нацртајте ми нешто на ѕидот, а јас ќе ја создадам приказната и ќе ја раскажам преку фотографија.“

11

12

13

14

15

16

17

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДНК полица | Cattelan Italia
Следна објаваШаренило по улиците на Милано
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР