Cattelan Italia како креатор на овој иновативен тип на полица кој единствено завзема простор во висина, истовремено складира повеќе од 100 книги, а патем, изгледа крајно стилизирано – DNA bookcase, денес во центарот на вниманието. ДНК полицата, како мек превод го подразбира уникатен и стилски начин за прикажување на вродената љубов кон книгите. Изработена од челик, висока речиси 6 метри со две платформи, кои суптилно се изротирани во една централна колона со 13 полици поставени паралелно од двете страни. Внимателниот дизајн создава впечаток на двојна спирала како облик кој претежно се среќава во структурата на ДНК. Формата дефинитивно го одзема здивот, изгледот зрачи со стил додека практичноста е неминовна – оваа полица е достапна во две бои, обата класични, црн и бел модел.

1

2

3

4

5

6

7

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЦветен дизајнерски дом
Следна објаваУличната уметност и луѓето во совршена комбинација | Julien Coquentin
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР