Marta Penter потекнува од Porto Alegre, Brazil. Длабоко навлезена во светот на уметноста таа има создадено разни дела на кои со годрост го напишала своето име. Воглавно нејзините слики се во големи димензии, се карактеризираат со зголемени ефекти преку совршено создадената сенка и светлина. Ние Ви претставуваме дел од нејзините дела; неколку црно – бели слики за кои би помислиле дека се фотографии.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

СПОДЕЛИ
Претходна објаваИталијанска сказна во Позитано | Villa Tre Ville
Следна објаваРомантична спална со винтиџ бања
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР