Ветувањата за некого претставуваат само даден збор, за некого сигурност, за некого доверба. Даваме ветувања речиси секому, особено на луѓето кои ни значат. Време е да си ветиме нешто и на самите себе.

vetuvanja

Ветете си… дека ќе бидете силни пред секој предизвик во животот и нема да дозволите ништо да го наруши Вашиот внатрешен мир!

Ветете си… дека секогаш ќе имате време за самите себе, за себенадоградување и дека критиките од другите нема да Ве разочаруваат, напротив ќе Ве буткаат напред!

Ветете си… дека ќе бидете максимално оптимисти и нема да имате црни мисли, ќе бидете премногу благородни за да бидете гневни, премногу самоуверени за да почуствувате страв и секогаш насмеани за да го избегнете присуството на проблемите!

Ветете си… дека секогаш ќе имате високо мислење за себе и дека тоа мислење постојано ќе го потврдувате и докажувате како оправдано пред останатите, но не со зборови, туку со дела!

Ветете си… дека ќе живеете со верувањето дека целиот свет е на Ваша страна и дека сите Ве поддржуваат под услов да сте доследни на најдоброто во Вас!

Ветете си… дека ќе успеете да им покажете на сите Ваши пријатели и сакани дека имаат нешто многу скапоцено; Вашата љубов и присуство!

Ветете си… дека секогаш ќе се радувате на успехот на другите, исто колку и на сопствените успеси!

Ветете си… дека ќе ги заборавите грешките од минатото и ќе се фокусирате на големите достигнувања кои Ве очекуваат во иднината!

И најважно, потрудете се да ги исполните ветувањата!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВо лов по Хари Винстон – Лорин Вајсбергер
Следна објаваФото на денот | Пејзаж
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ