Dasha Pliska е украински уметник, чие име стои за серијата цртежи под име „Архитектура“. Pliska во своите цртежи умешно претставува дел од архитектонските зданија во комбинација на човечки раце. Најзините дела се уметнички поглед на стари градби кои се наоѓаат во Одеса, Украина. Рацете се вметнати така да добиваме чувство како да ги држат старите градби, како „небесен пар“ на поддршка, или пак како заштитници на архитектурата која го отсликува градот.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЗамена на улогите | Hana Persut
Следна објаваТаинствената водена убавица | Венеција
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР