„Пишувај на небото“ e прекрасен проект на Lisa Rienermann, која создава серија фотографии на кои од формите на зградите се испишува буква на небото. Lisa застанува меѓу повеќе згради и се загледува во небото барајќи одредена буква од азбуката.

„Започнав сосема случајно кога во Барселона случајно ја кренав главата кон небото и ја здогледав буквата „Q“. Оттогаш секогаш погледнувам нагоре и ја собирам азбуката на небото.“

aufbau1.indd

2

3

4

5

6

7

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСовремените уметници со портрети на познатите книжевни ликови
Следна објаваНаправи сам | Украсна „завеса“
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР