Книгите се една од ретките работи која дополнително ги збогатува луѓето.
И колку е побогат човекот, толку е полесно споделувањето на оваа убава и пожелна навика.
А книгата која што неактивно стои на полица е еднаква на безнаменски предмет за во отпад.
Како и парите, книгите мора да се чуваат во постојана циркулација. Позајмени и подарени, колку што може повеќе. Но особено книгите, за разлика од парите, се една бескрајна предност со неверојатна вредност. Книгата не само што е пријател сама по себе, туку и Ве води кон пошироки пријателства. Кога почнувате да поседувате книги, Вашиот ум и Вашиот дух стануваат побогати. Но, кога истото ќе го споделите со другите, тогаш Вие сте побогати дури три пати повеќе!

Книгите на мојот живот
– Хенри Милер

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНајпосакуваните очила за сонце за ова лето
Следна објаваВо гардероберот на една модна блогерка
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР