Хичкок – господар на визуализирањето на секоја замисла и создавање на приказна, конструирана да манипулира со емоциите на гледачите, да ги држи во неизвесност до последната минута. Токму тоа го инспирирало Martin Sichetti да создаде слики врз основа на филмовите на Хичкок.

„Ова е она што ми се допаѓа од Хичкок, хуморот. Ракавици, куфери, клучеви и други предмети во моите слики се заробени во мек фокус со раце, нозе и врат; само идентификатори на безлични карактери.“

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЗгодни момци vs. неодоливи мачиња
Следна објаваМааните на Prince Charming #3
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР