3500 книги искористени во Институтот за дизајн во Токио, под наслов Numa Bookface. Со дизајн кој илустрира профил на лик создаден од самите книги, инсталацијата на овој проект постои со своја намена за поддршка на независните издавачи. Под иницијатива на издавачката куќа Numa, овој објект им овозможува на читателите да ги потхранат своите сомнежи за местото и улогата на издавачите на денешницата. Чиј лик стои позади Вашите омилени наслови, автори, едиции? Дали подржувате нешто правилно со купување на одредени книги?

1

2

3

4

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКој заслужува шанса?
Следна објаваМодните изгледи на 71от Златен Глобус
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР