Додавање на нова зграда во историскиот универзитетски кампус е навистина тешка задача: но, не и кога станува збор за Zaha Hadid Architetcs и нивното овластено соочување со додадениот дел на библиотеката во својство на студиски простор за продолжување до Блискиот Исток во Оксфорд, насловен како „Центар на Блискиот Исток“.

5

Не само што се постигна ефект на мост, туку се додаде директен простор на еден неконвенционален начин кој ги измени постоечките структури со апсолутно предизвикувачки тон. Значи, архитектите од Hadid го искористија празниот простор кој е во тек на патека за пешаци и се граничи со отворена област се цели да се изгради кон почетокот на следната година.

1

2

3

4

5

6

7

8

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСрцето – кршлив подарок
Следна објаваСемејно гнездо во Париз
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР