Alexandra Benetel е фотограф чија страст кон фотографијата се забележува во секоја нејзина фотографија. Benetel за своите фотографии вели: „Во секоја моја фотографија може да се забележи дел од мене, со секоја фотографија се пронаоѓам себе. Преку мистериозност и светови од моите соништа, прикажувам аспекти на реалноста, на малку поинаков начин.“ Фотографиите се полни со емоција, од чувство на смиреност, до чувство на ранливост; измешани емоции, кои привлекуваат внимание.

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАферата Ван Гог – Џефри Арчер
Следна објаваБезлични фигури | Clare Elsaesser
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР