Фотографот Art Wolfe, ја отсликува дивината и дивиот животински свет кој опстојува во неа. Има направено многу фотографии, но на некои од нив е тешко да се пронајдат совршено камуфлираните животни. Во дивината постојат други правила и постојана борба за опстанок, а камуфлажата е еден од адутите на животните во таа борба. На следниве фотографии се наоѓаат животни совршено вклопени во нивната средина и претставува потешкотија да ги пронајдете. Уживајте во потрагата.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЉубовта е насекаде околу нас!
Следна објаваДа се има најдобар пријател
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР