Премногу блиску до дивиот свет во Африка, фотографии кои ќе Ве пренесат пред сурлата на големиот слон, пред крволочно настроениот тигар… ќе Ви претстават други погледи на дивината. Опасни, збунети, агресивни, љубопитни, но се наоѓаат на своја „територија“. Успешноста на овие фотографии се содржи во скриените камери, поставени од страна на Anup Shah, на повеќе локации. Таинствено набљудувајќи ги животните од своето возило, ги создава овие несекојдневни перспективи на дивиот свет, непознат за нас. Оваа серија е доказ дека технологијата освен што не дели од животинскиот свет, може да биде искористена и за приближување и подобро запознавање со истиот.

1

2

3

4

5

6

7

8

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДолг кардиган – омилено парче за комбинирање
Следна објаваШто можеме да научиме од децата?
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР