Љубителите на животни ќе бидат воодушевени од овие фотографии, дело на Cristina Otero. Нејзината првично докажана креативност со овошните портрети се потврдува и со оваа серија фотографии, насловена Instinct. Таа умешно врши камуфлажа и прави совршено да се вклопи во фотографиите со сите животни. Визуелни, незамисливи комбинации, Otero се приспособува и доближува до разни инсекти и влекачи, и мора да признаеме дека изгледаат прекрасно, како најдобри пријатели, слични еден на друг. Без никакви дигитални манипулации Otero создава креативни авто-портрети. Секоја чест.

1

2

3

4

5

6

7

8

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБакнеж во ноќта – Шерилин Кенион
Следна објаваПотрошив илјада години
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР