Читаме толку многу што едвај не пронаоѓаат во библиотеките“ – точно тоа и го прават, како победници во наптреварот за најдобра пародија на “Niggas in Paris”. Наместо Jay Z и Kaney West, овој пат како вокалисти се јавуваат La Shea Delaney и Annabelle Quezada, симпатичен пар девојки кои себеси се нарекуваат “Bitches in Bookshops”. Овој наслов води кон најсовршено вклопените стихови општо познати во литературата: “War and Peace? Piece of cake. Read Tolstoy in three days”, односно “You ball so hard? OK, you bowling. I read so hard, I’m JK Rowling!”  – навистина креативно и интересно, достојно за смеа.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСедмата генерација на VW Golf
Следна објаваФото на денот | Daddy’s little girl
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР