На местото на поранешното бродоградилиште во северниот дел на Амстердам се наоѓаат новите канцеларии на Red Bull.

Овој необичен ентериер е дело на Sid Lee Architecture:

„Во креирањето на ентериерот имавме цел да ја вклопиме философијата на Red Bull, делејќи го просторт според духот и употребата, нудејќи ја идејата на двете спротивставени и комплементарни хемисфери на човечкиот ум, причината наспроти интуицијата, уметноста наспроти индустријата, темнината наспроти светлината, издигнувањето на ангелот наспроти спомнувањето на ѕверот“

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР