Сите фанови на Алфа Ромео знаат дека легендарниот автомобил минатата година го прослави својот 100-ти роденден. По овој повод беше создадена уметничка колекција на прекрасни слики наречена “Крстот и змијата“. Колекцијата се сосотои од 7 слики кои се достапни за купување во ограничени количини – по 30 парчиња од секоја.

 
Авторот на оваа збирка Feredrico B. Alliney – познат творец на сценаријата на “Светот на Пандора“ во филмот “Аватар“ за оваа збирка вели:“Моите слики се создадени како да се видени низ очите на случаен сведок. За оваа цел користев сликовита техника која ја рзвив работејќи како филмски дизајнер, сликање со слоевита светлина и сенки кои се вкрстуваат едни со други. Резултатот е шивописна слика на која се запазени и најситните детали.”

Disco Idro

100

Dorian Red

Indomabile

La bella e la bestia

Route 66

Una serata a casa

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЕвгениј Онегин – Александар Пушкин
Следна објаваНовата BMW Серија 3
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР