Музејот во Куманово заедно со македонски реномирани академски сликари организира хуманитарна акција со продажба (он-лајн) на уметнички дела од Синиша Кашавелски, Зоран Јакимовски, Кристина Божурска, Мирјана Крстева Массетти и Гоце Божурски.

Собраните средства ќе бидат донирани за лекување на тригодишната Теодосија Лазаревска.

За сите хумани луѓе кои сакаат да донираат средства, продажбата ќе биде реализирана на следниот начин:

– Задолжителна резервација на делото со контакт телефон на уметникот (впишан под секоја слика);

– уплата директно на донаторска сметка;

210-501733077127 НЛБ Тутунска банка за Теодосија Лазаревска. 

Доказ за извршена уплата приложена директно на уметникот, уметничкото дело може да се подигне.

Повеќе информации на 071 311 356 и на линкот.

НЕМА КОМЕНТАРИ