Драги љубители на македонските евергрини, на 17-ти септември во големата сала на македонската филхармонија ќе се одржи концерт на кој ќе бидат изведени едни од најубавите мелодии-евергрини, воопшто создадени од познати наши и странски автори. Овој концерт е ретка можност да се ужива во квалитетна музика и да се помине една релаксирана и незаборавна вечер. Проследете ја програмата подолу;

📄 Програма

1. Славе Димитров-Зафир Хаџиманов-Саноќ седам Трено
2. Драган Ѓаконовски Шпато-Нина Спирова -Еден бакнеж
3. Драган Ѓаконовски Шпато-О езеро мое

4. Димитар Масевски -Сашка Петковска-Бакни ме нежно
5. Миле Барбаровски-Виолета Томовска – Молитва
6. Тодор Бојаџиев -Симеон Гугуловски-Се што сакав јас по тебе

7. Калиопи -Месечина
8.Мики Јовановски Џафер-Сонце за три светови
9. Олгица Христовска-Свирете ја зајди зајди

10. José María Cano- Hijo de la luna
11. Nino Rota – Parla piu piano
12. Francesco Sartori- Con te partiro
13. Andrew Lioyd Webber- Phantom of the opera.

НЕМА КОМЕНТАРИ