Огромниот морски парк кој влегува во последната фаза на изградба во Обединетите Арапски Емирати ќе ги покани посетителите да уживаат во најголемиот затворен аквариум на светот кога ќе биде завршен следната година.

SeaWorld Abu Dhabi ќе биде дом на десетици илјади морски видови на пет нивоа, заедно со посветен истражувачки центар кој ќе се фокусира на нивното зачувување.

Кога ќе биде завршен на островот Yas, SeaWorld Abu Dhabi ќе се простира на 18.300 квадратни метри на своите пет внатрешни ката. Атракциите ќе вклучуваат интерактивни експонати, импресивно возење со детали за визуелното патување од Северот до Јужниот Пол и поглед на најголемиот аквариум на светот.

Наполнет со 25 милиони литри вода, аквариумот ќе биде дом на 68.000 морски животни, вклучувајќи ајкули, риби и морски желки. Најдобро ќе може да се ужива преку она што се нарекува „Endless Vista“, вертикален прозорец висок 20 метри кој се протега на неколку нивоа со јасен поглед на целата акција внатре.

Покрај морскиот парк, на ова место ќе биде и истражувачкиот и спасувачкиот центар на островот SeaWorld Yas, кој ќе стане првиот посветен центар за истражување, спасување и рехабилитација во Обединетите Арапски Емирати. Овде посетителите ќе можат да се запознаат со работата на локалните научници и да учествуваат во едукативни програми за животинските видови кои океанот го нарекуваат дом.

Примарната челична конструкција сега е завршена за SeaWorld Abu Dhabi, а вкупната структура е завршена 64 проценти. Се очекува целата работа да биде завршена во 2022 година.

НЕМА КОМЕНТАРИ