Во склоп на Европската Недела на Спортот, која трае од 23ти до 30ти септември, за прв пат годинава во нашата држава се оддржува и “Национален Фитнес Ден” на 24ти септември, “празник” на фитнесот кој се оддржува во повеќе европски градови.

Целта на овој настан е потенцирањењето за важноста на физичката активност и водењето на здрав животен стил, кое е од исклучителна важност за создавање на здраво општество.

Овој четврток, ќе се оддржат повеќе од 100 настани низ целата држава. Нешто кое е доказ дека здруженијата, малите компании и голем број индивидуалци се полни со ентузијазам за организирање на настани кои допринесуваат кон здравјето и благосостојбата на сите граѓани. 

Главните амбасадори на овогодинешниот “Национален Фитнес Ден” се:

  1. Софија Манчева
  2. Надица Јовановиќ
  3. Елена Бубало 
  4. Атанас Михајловски
  5. Марио Јовановски 

Организаторите на Националниот Фитнес ден склучија партнерство со голем број на фитнес студија, организации и индивидуалци кои самостојно организираат настани кој е во духот на физичката активност, односно овој ден. Сите имаат заедничка цел – да активираат што е можно повеќе индивидуи кои моментално не се активни, да го имплементираат тоа во своето секојдневие и распоред.

Главните амбасадори креираа и свои настани за кои се очекува да бидат навистина интересни!

Јовановски Марио организира настан во кој ќе има 2 предизвици за учесниците, кој ќе се оддржи во Skopje City Mall. Повеќе за овој настан може да прочитате подоле.

СПОДЕЛИ
Претходна објава6 начини да го украсите вашиот дом како Французинките!
Следна објаваValentino: Tina Kunaki – дама во црвено!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ