Читањето книги покрај тоа што е една бескрајна возбудлива животна авантура, тоа е и најголемиот облик да ја доживеете духовната среќа во целост. Тоа е еден свет полн со прозорци за сите кои сакаат да збогатат своето знаење и се гледни за нови приказни и мистерии кои се реални но оние кои ја преминуваат границата на реалноста.

Како страствени читатели би требало да знаете дека повеќе часови минати читајќи вие ја збогатувате и ја обликувате вашата личност на најдобар можен начин. Покрај вашите проживеани лични животни искуства, читањето е најефикасниот облик за да се спознаете себе си и својата личност во целост.

Вообичаено е со љубов да се сеќаваме на сите приказни и книги кои ни биле прочитани од страна на наѓите родители, а многу веројатно е дека на сите деца на кои од мали им се влева љубов кон книгата подоцна ќе бидат безрезервно вљубени во книгите и читањето.

Дали некогаш сте размислувале што книгите можат да сторат за вас?

  1. Читањето е облик на слобода, кој ни пружа сигурно засолниште и можност да си изградиме свој сопствен свет, заштитени од сите грижи на овој свет.
  2. Читањето е ефикасен начин каде што се акумулираат сите когнитивни резерви. Со помош на секојдневното читање се намалува можноста за добивање на деменција.
  3. Читањето е начин да се преиспитаме самите себе си. Преживувајќи ги карактерите на ликовите во книгите тоа не поттикнува да размислуваме и за нашите постапки.

Животот ни нуди многу искуства кои треба да доживеат и преживеат, а книгите се едден од најзначајните алатки со кои ќе ги препознаеме и усовршиме споствените емоции.

Читањето го активира умот, срцето вибрира стрепејќи што е следно што че прочитаме во одредена книга. Книгите се најголемото и најзначајното духовно наследство кое го наследуваме.

Бескрајна возбуда и авантура, затоа читајте што повеќе книги,и воспитувајте ги своите деаца да ги сакааат книгите!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПозитивни одгласи од изложбата „Црн петел, црвена кокошка“ во Хрватска
Следна објава„Ако не си ти“ од Петре М. Андреевски!-(Македонска поезија)
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР