Израелскиот уметник и дизајнер Jehuda Adi Devir се прослави ширум светот со еден поинаков уметнички приказ. Детали од своето секојдневие кои тој ги споделува со својата сопруга Маја  ги прикажува на еден уникатен начин и тоа преку илустрации.

Неодамна тој издаде серија на цртежи под наслов “One of those days”, каде што тој откри како всушност изгледаат со својата сопруга која патем и самата е уметник и му помага во остварување на овие интересни дела.

Погледнате ги цртежите, и пробајте да се најдете барем во еден од нив!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПрви декоративни тапети кои детектираат оган и активираат аларм!
Следна објава5 многу важни причини зошто треба почесто да јадете цреши!
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР