Јапонија е земја каде што статистички живеат најсреќните луѓе на светот. Тоа е така поради начинот на животот кој тие го живеат, впрочем секој слободен момент тие го користат да го поминат во природа шетајќи или медитирајќи.

Токму ова т.н “впивање” на природата тие го нарекуваат (`Shinrin yoku`). Оваа пракса стана нов wellness тренд во светот, и тоа може слободно да кажеме дека е добредојденa во време кога постојано сме опкружени со паметни уреди а технологијата е дел од нашето секојдневие без кое едноставно не се може. Затоа престојот во природа е природно прочистување  на човековиот ум и душа. Впивањето на нејзините мириси, звуци и уживањето во тишината делува лековито за нашиот организам.

Шетајте, медитирајте, “впивајте” ја природата и тоа што повеќе можете!!

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР