No automatic alt text available.

Секогаш кај нас буделе интерес тие стари книги од филмовите, мистиката испишана на жолтите страници, алхемиските рецепти за тоа како да се претвори железото во злато.

Cotton MS Vitellius C III е единствената „преживеана“ англиска илустрирана книга која ги опишува растенијата и нивната употреба. Пред не толку долг период, Британската библиотека заедно со Националната библиотека на Франција ја дигитализираа 1000-годишната книга, за нејзината вредност никогаш да не се изгуби.

Нешто што ни остави најмногу впечаток се илустрирани тегобите на кои растенијата делуваат лековито, како што може да се види змијата која се движи меѓу текстот кај растението кое е познат против-отров.

 No automatic alt text available.

Image may contain: plant

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Image may contain: 1 person

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваГудачките инструменти на Leonardo Frigo
Следна објаваНовите уметнички торби на Dior!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР